Subsidie SDE

Als ondernemer komt u in aanmerking voor de Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE), wanneer u kiest voor zonnepanelen. OneSolar richt zicht op grootzakelijke energieverbruikers waardoor u bij een verbruik van 200.000 kWh per jaar of meer in aanmerking komt.

Wat is de Subsidie SDE?

De overheid stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemen, wil een beter milieu bereiken en heeft daardoor de SDE in het leven geroepen. Ondernemers worden op deze manier gestimuleerd om over te stappen op hernieuwbare energie, waaronder zonne-energie. De zon is een ontzettend belangrijke factor voor het opwekken van groene energie en altijd beschikbaar. Er komen geen milieubelastende stoffen vrij, zoals CO2, waardoor u als ondernemer duurzaam bezig bent.

SDE+ subsidie 2016 en 2017

In 2016 werd de SDE+ subsidie beschikbaar, waarbij er twee opstellingsrondes waren. Eentje in het voorjaar van 2016 en eentje in het najaar, ieder met een budgetplafond. Er werd maar liefst 4 miljard euro verdeeld over vier fases. In 2017 zijn er weer twee opstellingsrondes, wederom in het voorjaar en in het najaar. De opstelling en aanmelding daarvan is inmiddels gesloten.

(Bron: Rijksdienst Ondernemend Nederland)

Kunnen we u helpen?

OneSolar helpt u graag met de juiste, duurzame oplossingen op het gebied van zonnepanelen. We beschikken over ruime ervaring en kennis om u te adviseren over het onderwerp energiebesparing. Wilt u vrijblijvend informatie opvragen, advies inwinnen, een kostenberekening laten maken of heeft u overige vragen, dan kunt u altijd bij ons terecht. We ontzorgen u volledig!

  • Gratis SDE Subsidie aanvragen?