MVO

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) houdt in dat bedrijven en organisaties verantwoordelijkheid dragen over maatschappelijke problemen. Hierbij kunt u denken aan luchtvervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden of vergrijzing. Door er samen voor te zorgen dat deze problemen niet groter worden in Nederland, nemen ondernemers steeds vaker maatregelen. Een bijdrage voor de problemen omtrent luchtvervuiling en klimaatverandering kan dus worden gestimuleerd met zonne-energie.

De rol van zonne-energie

Er zijn verschillende energiebronnen beschikbaar, zoals de fossiele energiebronnen olie, gas, steenkolen en uranium. Echter zorgen deze ook voor hogere CO2 uitstoot en dus een negatieve bijdrage aan het milieu. Het is dus belangrijk dat bedrijven dit gebruik zoveel mogelijk beperken en overstappen op duurzame, hernieuwbare energiebronnen zoals: de zon, wind en biomassa. Hierdoor bespaart u op de energiekosten en wordt u onafhankelijk van de energiemarkt.

Wat levert het op?

Het maatschappelijk ondernemen is in eerste instantie vaak een investering voor een onderneming. Het vraagt voor een bedrijf wat aanpassingen, maar uiteindelijk verdient de investering zich zeker terug. Wat levert het op voor een organisatie?

Een beter milieu
Misschien een inkopper, maar de wereldwijde milieuproblematiek wordt steeds erger. Door maatschappelijk te ondernemen laat je dus met je onderneming zien dat je bijdraagt aan een beter milieu.

License to operate
Wanneer u zich bezighoudt met Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, blijft uw licence to operate actief. Er zijn namelijk bedrijven die zich tegen u kunnen gaan keren, wanneer u niet bezig bent met MVO. De bekende voorbeelden hiervan zijn oliemaatschappijen of bedrijven die lawaai veroorzaken. Zeker wanneer deze in de omgeving van een woonwijk liggen, kan het voor opstand zorgen.

Goed voor het imago
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen draagt bij aan een goed imago, omdat u op deze manier laat zien dat u verantwoord bezig bent. Het kan ook bijdrage om makkelijker subsidies of kredieten aan te vragen. Daarnaast draagt een positief imago bij aan de aantrekkelijkheid voor medewerkers om bij uw organisatie te werken.

  • Wat is uw dak waard?

    Laat gratis en vrijblijvend berekenen wat
    u kunt verdienen!